Basketbalistky opäť víťazne

V krásnu slnečnú sobotu 17.marca 2012 sme cestovali do Ružomberka za súperom, s ktorým sa veľmi dobre poznáme a odohrali s ním veľa zápasov. Vedeli sme, že Černovú podceňovať nemôžme a poznali sme, kde je jej najväčšia sila. Zo zdravotných dôvodov nám chýbali 3 hračky a tak sme na zápasy nastúpili so 16timi dievčatami. Prvý zápas vyšiel podľa predstáv a o výsledku zápasu sme rozhodli už v prvom polčase. Zabrali hračky, ktoré hrávajú pravidelne a tak bola možnosť, aby do druhého polčasu nastúpili všetky hračky z lavičky. Hrali sme vo veľkej pohode, vychádzal nám rýchly protiútok, pekné nahrávky a výborná obrana bola našou silnou zbraňou. Bolo vidno, že dievčatá už začínajú rozumieť, čo od nich vyžadujem. V druhom zápase sme postavili na prvý polčas len dievčatá narodené v r.2001 a mladšie a tým hrali so súperom „férovú partiu“. Najmä dievčatá v prvej štvrtine si svoju úlohu splnili perfektne. Potom naše výkony akosi upadli a dali sme súperovi šancu dotiahnuť sa na výsledok. Vyburcovaný super prispel k nekoncentrácii dievčat a zápas otočil na svoju stranu. Slzy šťastia, ktoré nám tento rok akosi pomáhajú zvládať ťažké chvíle na ihrisku nás vyhecovali k tomu, aby sme zabojovali a zápas otočili, čo sa aj podarilo v posledných minútach a aj druhý zápas s Černovou sme vyhrali. Všetky dievčatá si z chuti zahrali a zaslúžia si pochvalu, najmä za ten prvý zápas, ktorý pripomínal naše nedávne vystúpenie na víťaznom prázdninovom turnaji. 

V zápasoch sa samozrejme ukázalo, na čom musíme ešte na tréningoch popracovať a poriadne sa pripraviť na blížiace sa ťažké ligové zápasy v Leviciach (25.03.) a doma proti Zvolenu (01.04.). Určite chceme opäť na plno bodovať a predĺžiť našu sériu siedmych zápasov bez prehry. Veď v tomto roku sme zatiaľ prehrali len 4 zápasy z 19tich, čo je veľmi potešujúce.

 

Výsledky 11.kola:

1.zápas: MBK RK Černová - MBK RK Liptovské Sliače 15:38 (04:02,01:22,06:10,04:04)

Klačanová A. 10b, Iváková M., Littvová L. a Nemčeková V. po 6b, Bartošová L. 4b, Iváková B.,Nemčeková K. a Ondrejková T. po 2b

2. zápas: MBK RK Černová - MBK RK Liptovské Sliače 
21:22 (04:12,09:03,08:00,00:07)

Littvová L. 8b, Nemčeková V. 4b, Komová L. 3b, Iváková B. 3b, Nemčeková K. a Ondrejková T. po 2b