Hodnotenie zápasu s B.Bystricou

1.zápas:
MBK RK Liptovské Sliače - BK UMB B.Bystrica 29:19 (08:01,05:04,04:06,12:08)
Iváková Mária 14b, Iváková Bianka, Komová Lucia a Klačanová Alexandra 4b, Littvová Lívia 2b, Ondrejková Alica 1b
2.zápas:
MBK RK Liptovské Sliače - BK UMB B.Bystrica 28:19 (00:11,04:03,09:05,15:00)
Iváková Mária 8b, Nemčeková Vanda a Klačanová Alexandra 5b, Gejdošová Natália, Komová Lucia, Littvová Lívia, Nemčeková Klára a Ondrejková Alica po 2b


V chladnú nedeľu sme na domácej palubovke hostili súpera z Banskej Bystrice, ktorý sa po 7.kolách nachádzal na konci ligovej tabuľky. V prvom zápase sme dievčatám z Horehronia ani raz nedovolili vyhrávať a zápas sme s prehľadom vyhrali. Baby, POCHVALA ! Okrem výsledku bolo potešujúce, že sa v zápase vystriedalo všetkých 16 nominovaných dievčat.

Druhý zápas bol presným opakom toho prvého. Zápas sme začali debaklom v prvej štvrtine a nevyzeralo to s nami ružovo. Dostávali sme veľmi lacné koše, zle sme bránili a nedoskakovali sme lopty.  V druhej štvrtine som čakal obrat v zápase, ale ani ten neprišiel. Nedarilo sa nám v streľbe, mali sme problémy v obrane a súpera sme často púšťali k možnostiam skórovania. Bystrica hrala agresívnejšie, zlepšila obranu a hlavne sa pohybovala, z čoho ostali naše dievčatá zaskočené. Našou výhodou mala byť okrem domáceho prostredia aj  výšková prevaha, bohužiaľ sa tak nestalo. Našim vysokým hráčkam sa ťažko odliepalo od zeme, dopúšťali sme sa viacero nedovolených chýb (kroky, prerušovaný, dvoják) a všetky dievčatá pôsobili v prvom polčase na ihrisku ospalo!  "STOJACÍ HRÁČ= ŽIADNY HRÁČ" !

Naše dievčatá to opäť psychicky nezvládli... Súper polovicu zápasu zaslúžene vyhral o 10 bodov. Cez polčas som musel zvýšiť hlas v šatni a dievčatá vyburcovať k tomu, aby sa snažili zápas otočiť, veď na súpera sme boli veľmi dobre pripravení. Do druhého polčasu sme však vstúpili presne tak, ako sme hrali v prvom polčase. Chyby v obrane, inkasované koše a žiadny pohyb na ihrisku. Málo kto v hľadisku azda veril v zázračný obrat. Som rád, že sa dievčatá v ďalšom priebehu ešte stihli včas prebrať a začali smelo bojovať. Opäť sa nám vrátila úspešnosť streľby a jednoduchá hrá z prvého zápasu, zabojovala Vanda a jej päťka a 9 bodovou šnúrou sme náskok súpera znížili pred poslednou časťou hry len na 6 bodov. Posledná pätica na čele s Máriou zabrala presne tak, ako sa to od nej očakávalo a šnúrou 15. bodov zápas postupne otočili v náš prospech.

Opätovne sa ukázalo, že každý zápas je iný! Jeden s prehľadom vyhráte a v druhom sa s tým istým súperom trápite. Bystrica ukázala, že vie zabojovať a poriadne našim babám znepríjemnila druhý zápas. Ako trénera ma teší, že sa dievčatá v pravý čas prebudili a všetky, ktoré v druhom polčase nastúpili, zabrali, bojovali a snažili sa urobiť všetko preto, aby zápas otočili. Určite si všetky zaslúžite pochvalu za oba zápasy, za bojovnosť a za to, že ste sa v tom druhom zápase nevzdali! Bodaj by takýchto zápasov bolo čo najviac...

Z hľadiska diváka zápasy proti Banskej Bystrici boli určite zaujímavé a veľmi dramatické a ďakujem všetkým divákom a rodičom za účasť a povzbudzovanie. Pomohli ste nám! Konečne sa nám podarilo vyhrať oba zápasy s jedným súperom!

Ešte by som rád poznamenal, že v oboch zápasoch v tretích štvrtinách nastúpili proti sebe len dievčatá z prípraviek na základe dohody oboch trénerov.

BABY, NEMOŽTE TAKMER POLOVICA CEZ POLČAS RONIŤ SLZY. TO NÁM K VÍŤAZSTVU NEPOMOŽE! TREBA ICH HNEĎ UTRIEŤ, BOJOVAŤ A NEVZDÁVAŤ SA, TAK AKO TOMU BOLO DNES A AJ MINULE S RUŽOMBERKOM !

Som rád, že sa nám vstup do odvetnej časti súťaže naplno vydaril.

tréner