Miniturnaj vo Zvolene 16.06.2012

Týždeň po turnaji v Českej republike sme boli pozvaný na turnaj do Zvolena, na ktorom sa okrem našich dievčat zúčastnilo družstvo z Petržalky a domáce dievčatá zo Zvolena. S každým súperom sme striedavo odohrali po dva zápasy. Turnaj bol vhodným pre všetky dievčatá a každá si z chuti zahrala.

V zápasoch proti Petržalke nastúpili najmä dievčatá vekovo mladšie a baby, ktoré počas sezóny odohrali menej zápasových minút. Súper v oboch zápasoch držal s našimi krok len do polčasu a potom fyzicky odpadol, kde mu naše dievčatá výraznejšie bodovo ušli. Bolo vidno, že naše baby majú vačšiu zápasovú vyspelosť ako súper, ktorý sice trénuje rovnako dlho ako my, ale zápasov má odohraných podstatne menej. Zahralo si všetkých 9 dievčat a teší ma, že každá z nich si dala kôš. Výborne potiahli Viktória, Naty a Natália Gejdošová ako aj ostatné. Stále sa však objavovali technické nedostatky ako kroky a dvoják, ktoré už musíme odstrániť!

Druhá polovička dievčat doplnená o niektoré zo zápasu s Petržalkou si zahrala zápasy proti domácemu Zvolenu, ktorý považujem za najvyrovnajšieho súpera v tejto hracej sezóne. Svedčia o tom aj výsledky oboch zápasov, v ktorých sme aj vyhrávali aj prehrávali a aj keď sme oba zápasy tesne prehrali, za predvedenú hru sa hanbiť nemusíme. Tak ako sme zápasy prehrali, mohli sme ich aj vyhrať. Rozhodli maličkosti, pár chýb v obrane, nepremienanie vyložených šancí a slabšia úspešnosť z trestných hodov. Svoje urobila aj klzká palubovka, s ktorou sa museli popasovať všetky dievčatá a opäť nízke koše na minibasketbal :) Vzhľadom na fakt, že trénujeme na veľké koše a že týždeň dozadu sme odohrali 5 zápasov na veľké koše, nemožem dievčatám nič vyčítať. Všetky podali statočné výkony, zápasy boli dramatické až do konca a na svoje si prišli aj diváci z oboch rodičovských táborov. Pochváliť môžem všetky dievčatá ako jeden celok, lebo tak to aj na palubovke vyzeralo. Zápasy v Čechách nám dali veľa a baby si začínaju zdravo veriť. Opäť ma teší, že si každá dala kôš ,čo je veľký posun dopredu.

MBK RK Liptovské Sliače - ŠBK Lúky Petržalka    35:13 (04:06,09:03,08:04,14:00)
MBK RK Liptovské Sliače - BK Zvolen
                     36:37 (06:08,10:14,12:05,08:10)
MBK RK Liptovské Sliače - ŠBK Lúky Petržalka    31:12 (05:04,04:02,10:04,12:02)
MBK RK Liptovské Sliače - BK Zvolen                      36:39 (12:06,04:10,07:12,13:11)

Som rád, že do hry zasiahla každá hráčka a že sa každej podarilo skórovať. Pani trénerka zo Zvolena nám vybavila chutný obed, ktorý nám po cestovaní padol vhod a všetkým chutil :) Na zápasoch vo Zvolene bola s nami opäť Mery a boli to jej rozlúčkové zápasy v našom drese v tejto hracej sezóne. Baby sa s ňou rozlúčili peknou hrou a poďakovali za pomoc pri reprezentácii nášho družstva. Mery, ďakujeme!

Vďaka súperom za kvalitné zápasy a trénerke Zvolena za skvelý turnaj, výborné zápasy pre všetky družstvá, v ktorých sa predovšetkým baby basketbalom bavili. Nebolo podstatné, či vyhráme my alebo súper, ale aby si dievčatá z chuti basketbal zahrali. Určite sme sa nevideli naposledy :)

Ďakujem rodičom - Katke Ondrejkovej, Vladovi Jarottovi, Peťovi Komovi a Robovi Šefrankovi, že na úkor svojho voľna boli ochotní pomocť so zabezpečením dopravy pre dievčatá.

Tréner