Turnaj Detva 28.04.2012

V sobotu 28.04.2012 naše družstvo bolo pozvané na priateľsky turnaj do Detvy, na ktorom som zúčastnili okrem domácich dievčat aj družstvá BKM Žilina a chlapci zo Žiaru nad Hronom. Do Detvy sme cestovali v plnom počte 19 dievčat a vytvorili sme si dve družstvá, Sliače "A" (staršie ročníky) a Sliače "B" (mladšie dievčatá + prípravka). Družstvo "B" štartovalo na turnaji, ktorý bol určený pre mladšie dievčatá a pre baby, ktoré v ligových zápasoch hrávaju pomenej, aby aj oni ukázali, čo sa na tréningoch naučili. Postupne sme odohrali 3 zápasy, dva sme vyhrali a jeden tesne v posledných minútach s domácimi prehrali:
 

Liptovské Sliače "B" - BKM Žilina   23:09

Liptovské Sliače "B" - BK Detva "B"     14:15

Liptovské Sliače "B" - Žiar n/d Hronom (chlapci)   23:17

Sprestrením turnaja bol zápas domáceho silného BK Detva "A" s našim "Áčkom". Baby mali od začiatku pred Detvou veľký rešpekt a húževnatého súpera, ktorý sa do nás hneď pustil, sa zľakli. Svedčí o tom aj to, že nás Detva do ničoho v prvej štvrtine nepustila, skórovali sme len z trestných hodov a štvrtinu prehrali vysoko 17:02. Do druhej nastúpili baby poháňané Klárkou, začali sme sa konečne na ihrisku pohybovať a dávať aj koše. Hra síce nebola ideálna, ale v druhom polčase sa nám darilo pomaličky mazať súperov náskok najmä kvôli nedisciplovanosti Detvy, ktorá nás často faulovala a dávala nám príležitosť hádzať trestné hody. V poslednej štvrtine baby dostali chut hrať basketbal a štvrtinu vyhrali, ale na dobehnutie manka z prvej to už nestratilo. Detva si víťazstvo s prehľadom postrážila a zaslúžene vyhrala 41:25.

Celkovo som z turnajom spokojný, ukazuje sa, že aj dievčatá, ktoré sa pripojili k družstvu v októbri, sú šikovné a naberajú na sebavedomí. Turnaj nemal porazeného, víťazom bolo každé zúčastnené družstvo, deti dostali opäť plnú tašku sladkostí a všetci sme spokojní odchádzali domov.

Ďakujem Detve za pozvanie na turnaj a za veľmi dobré priateľské vzťahy.

Fotogaléria