Zápas s MBK Ružomberok "A" 06.05.2012

1. zápas:
MBK RK Liptovské Sliače - MBK Ružomberok "A" 50:12 (10:02,18:02,10:04,12:04)
Nemčeková Klára a Komová Lucia po 8b, Ondrejková Nikola a Iváková Bianka po 6b, Bartošová Laura, Littvová Lívia a Ondrejková Alica po 4b, Ondrejková Timea 3b, Jarottová Natália, Nemčeková Vanda a Iváková Mária po 2b, Klačanová Alexandra 1b


2.zápas:
MBK RK Liptovské Sliače - MBK Ružomberok "A" 63:17 (24:04,20:04,05:03,14:06)
Klačanová Alexandra a Komová Lucia po 10b, Barotošová Laura, Nemčeková Klára, Iváková Bianka a Gejdošová Natália po 6b, Ondrejková Alica a Iváková Mária po 4b, Nemčeková Vanda, Jarottová Natália, Littvová Lívia, Gejdošová Nikola a Švidroňová Sára po 2b, Antolová Natália 1b

Tradične v neďeľu 06.05.2012 sme doma odohrali posledné 14.kolo ligovej súťaže v kategórii mladšie minižiačky s družstvom MBK Ružomberok A, ktorý si už v predstihu z druhého miesta vybojoval účasť na majstrovstvách SR v tejto vekovej kategórii.

Súpera veľmi dobre poznáme z viacero turnajov a vieme, že mu na ligové zápasy pomáhajú dievčatá, ktoré trénujú o ten rôčik dlhšie. Od Ružomberka som dnes čakal tvrdší odpor, dnes však prišiel na zápas s len s jednou "posilou", ktorú sme si dokázali v obrane veľmi dobre postrážiť. Do prvého zápasu som postavil tri vyrovnané päťky a už po prvej štvrtine bolo jasné, ako sa zápas skončí. V druhom zápase sme sa s kolegom dohodli, že prvú štvrtinu odohráme s najsilnejšími päťkami a dopadlo to rovnako. Vzhľadom na priebeh zápasu nám nešlo o to, o koľko vyhráme, ale o to, aby si zahralo všetkých 17 nominovaných dievčat. Mohli sme si skúšať rôzne rýchle protiútoky a nahrávky v pohybe. Teší ma opäť fakt, že každá hráčka, ktorá nastúpila, sa snažila hrať čo najlepšie a výkonmi ma veľmi milo prekvapila Nika Ondrejková, ktorá sa súpera nebála a ťahala celú svoju päťku. Opať sa nám podarilo prekonať 50 bodovú hranicu (trikrát po sebe), aj keď sme dnes vôbec na výsledok nehrali!

Som rád že sa babám darí, opäť sa  bodovo presadilo takmer celé družstvo, kôš dalo 16 dievčat zo 17-tich, čo mňa trénera veľmi TEŠÍ !

V tabuľke sa nachádzame sa 5.mieste, ale čaká nás ešte posledný domáci zápas s Levicami (dohrávka), kde v prípade víťazstva môžme preskočit práve dnešného súpera MBK Ružomberok. Nebyť zaváhania a tesných prehier doma v zápasoch so Zvolenom, mohli naše baby skončit v súťaži na krásnom treťom mieste.